TO DONATE : BTC => 1BU6R1C4AQ77LjLZswQNKFwAupw61i88Kn || PM => U4089661


اهم قوانين :1- منع الردود الباهتة مثل شكرااااا و أخواتها 2- لا يسمح بالمشاحنات الطائفية باآ شكل من الأشكال 3- عدم استعمال الألفاظ التافهة و الكلام البذىء 4- عدم وضع معرفات التواصل الأجتماعى بالردود 5- الأطلاع على كامل القوانين واجب 


العودة   الحماية للأبد -Security 4 Ever > قسم البرمجـــة > لغة البرمجة الكائنية

لغة البرمجة الكائنية قسم مختص بالبرمجة الكائنية مثال :
C, C++, C#, Delphi, visual basic, Ruby, Java, .NET, VB.NET, OOP

 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 04-07-2015, 09:57 AM
الصورة الرمزية Mr SiLv3r
Mr SiLv3r
عضو نشيط
 
حـالة التــواجـد : Mr SiLv3r غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Jun 2012
الجــــنــــــس: ذكـر
المشاركات: 73
شكراً:228
تم شكره 87 مرة في 25 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 0
Mr SiLv3r بدون تقييم
افتراضي تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

بسم الله الرحمن الرحيم ..

نقدر نقول الدرس للي ميعرفش حاجه عن argc و argv

اولا ايه تعريفهم ..

argc is the number of arguments being passed into your program from the command line and argv is the array of arguments

باختصار argc --> عدد المواضيع التي تم المرور عليها من cmd
argv --> عدد ال array التي تم المرور عليها من cmd

في نوعين من ال command lines .. ممكن ال linux (terminal( او windows(CMD)

انا حشرح علي windows .. لو حد عايز علي linux عيوني ليه

كود PHP:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argcchar *argv[])
{
    
printf("learn how to use argc :P ( Sec4Ever.CoM )\n");

    if ( 
argc != ){

        
printf("We need just two arguments ! but you entered %d arguments",argc);

        return -
1;
    }

    
char names[20];
    
int number;

    
sscanf(argv[1],"%s",names);
    
sscanf(argv[2],"%i",&number);

    
printf("My Name Is : %s , and my membership number is %i ",names,number);

    return 
0;

الاول .. نروح cmd نفتح ال directory الي فيها المسار
اسم البرنامج ..
\bin\Debug

تمام ... طبق امرdir المفروض يبان اسم البرنامج . exe و دي اول خطوه ..

تاني خطوه داله if معموله لاننا حنحسب بس 2 argument

الاسم و الرقم .. لو المستخدم دخل اكتر من 2 بيحصل كراش للبرنامج .. فا بكدا لازم نكتب داله تمنع دا

عملت define لمتغير عشان الاسم و واحد عشان الرقم .. و نروح نقراهم .. ملاحظه هنا بنستخدم sscanf مع argc argv

و عملت كود الطبع ..

نفرض اني دخلت كدا .. علي ال cmd

program.exe TheSw0rd 1337 >>

البرنامج حيطبع

learn how to use argc :P ( Sec4Ever.CoM )
My Name Is : TheSw0rd , and my membership number is 1337

طيب لو دخلنا متغيرات اكتر او اقل
مثال

program.exe thesword 1231 123123

البرنامج حيطبع

learn how to use argc :P ( Sec4Ever.CoM )
we need just two arguments ! but you entered 4 arguments

ليه 4 مش 3 ?!!
لان program.exe يعتبر argument >> ))

اظن كدا تمام .. ارجو انكو تكونو استفدتو )  

 

 

Personal E-Mail : [email protected]
Contact me : PM Me
رد مع اقتباس
4 أعضاء قالوا شكراً لـ Mr SiLv3r على المشاركة المفيدة:
  #2  
قديم 04-07-2015, 03:38 PM
الصورة الرمزية Th3 MMA
Th3 MMA
" Syrian L0v3r'z "
 
حـالة التــواجـد : Th3 MMA غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Aug 2010
مكـان الإقامـة : Bettwen [ Dll ] Files
الجــــنــــــس: ذكـر
الــهـــوايـــــة: c0mput3r !!
المشاركات: 203
شكراً:469
تم شكره 131 مرة في 44 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 10
Th3 MMA على طريق التميز
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

السلام عليكم ض1 , ..

الله يعطيك العافية , .. راجعت مواضيعك إلي بالقسم , ..

وواضح انك بـ مستوى جيد جدا ً , ..

ليه ما تستغل هل شي و ترتب افكارك فكرة فكرة , ..

و تخليها دورة منظمة ..

عندك مستوى تمام ... و اداريين sec4ever ما رح يقصرو معك ض1 , ...

إلي ناقصك شوية عزيمة , و ترتيب .. لأنو أصلا يا صديقي .. لو ضليت تستمر بهل طريقة

دروس عشوائية .. اكيد في ناس حتابعك و تابع دروسك , .. لكن لو نظمتها و رتبتها و بديت فيها

من البداية ... رح يكون الوضع مختلف ض1 , ...

+

أظن اني اعرفك لهيك عطيتك هل تعليق , .. تقبلو مني يا رجل ..

ودي !
 

 

 


Syrian L0v3r'z .. //
// und3rL4nd
Th3 MMA ./
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 04-07-2015, 04:40 PM
الصورة الرمزية Mr SiLv3r
Mr SiLv3r
عضو نشيط
 
حـالة التــواجـد : Mr SiLv3r غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Jun 2012
الجــــنــــــس: ذكـر
المشاركات: 73
شكراً:228
تم شكره 87 مرة في 25 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 0
Mr SiLv3r بدون تقييم
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

متقبل يا باشا تعليقك .. بالنسبه للدوره ان شاء الله في الصيفيه ( الاجازه ) نشوف الفكره دي  

 

 

Personal E-Mail : [email protected]
Contact me : PM Me
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 05-07-2015, 01:26 AM
الصورة الرمزية NULL Pointer1
NULL Pointer1
عضو نشيط
 
حـالة التــواجـد : NULL Pointer1 غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Dec 2014
الجــــنــــــس: ذكـر
المشاركات: 66
شكراً:43
تم شكره 330 مرة في 53 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 0
NULL Pointer1 بدون تقييم
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

لكن ملاحظة بسيطة، السورس كود تبعك فيه ثغرة Buffer Overflow

كود:
    char names[20];
لاحظ المتغير اللي يخزن فيه الاسم حجمه 20 بايت يعني 20 حرف ولو المستخدم ادخل اكثر من 20 حرف راح يتعطل البرنامج...

 
رد مع اقتباس
5 أعضاء قالوا شكراً لـ NULL Pointer1 على المشاركة المفيدة:
  #5  
قديم 05-07-2015, 10:07 AM
الصورة الرمزية Mr SiLv3r
Mr SiLv3r
عضو نشيط
 
حـالة التــواجـد : Mr SiLv3r غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Jun 2012
الجــــنــــــس: ذكـر
المشاركات: 73
شكراً:228
تم شكره 87 مرة في 25 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 0
Mr SiLv3r بدون تقييم
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

كلام سليم اخي null_pointer

لكن لاحظ .. انا عاطي اسم name >> يعني متوقع من المستخدم انو يدخل اسم .. مش 20 حرف


يعني اظن ما في اسم اكتر من 20 character .. يعني كتبت الكود باستخدام المنطق ..

لو حابب فعلا تكتب الكود بشكل سليم 100%

ممكن تستخدم داله

malloc(sizeof(variab()

و تسلم علي مرورك  

 

 

Personal E-Mail : [email protected]
Contact me : PM Me
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 05-07-2015, 12:00 PM
الصورة الرمزية ApOcalYpse
ApOcalYpse
GNU Lover
 
حـالة التــواجـد : ApOcalYpse غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Sep 2010
مكـان الإقامـة : السرير
الجــــنــــــس: ذكـر
الــهـــوايـــــة: النوم
المشاركات: 1,436
شكراً:2,040
تم شكره 2,798 مرة في 714 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 10
ApOcalYpse على طريق التميز
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة the sw0rd مشاهدة المشاركة

كلام سليم اخي null_pointer

لكن لاحظ .. انا عاطي اسم name >> يعني متوقع من المستخدم انو يدخل اسم .. مش 20 حرف


يعني اظن ما في اسم اكتر من 20 character .. يعني كتبت الكود باستخدام المنطق ..

لو حابب فعلا تكتب الكود بشكل سليم 100%

ممكن تستخدم داله

malloc(sizeof(variab()

و تسلم علي مرورك
حتى في هته الحالة يبقى الكود مصاب  

 

 

I was born at night,but not last night
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 05-07-2015, 12:40 PM
الصورة الرمزية Mr SiLv3r
Mr SiLv3r
عضو نشيط
 
حـالة التــواجـد : Mr SiLv3r غير متواجد حالياً
تاريخ التسجيل: Jun 2012
الجــــنــــــس: ذكـر
المشاركات: 73
شكراً:228
تم شكره 87 مرة في 25 مشاركة
معدل تقييم المستوى: 0
Mr SiLv3r بدون تقييم
افتراضي رد: تعلم استخدام Argc و Argv :) لغه c

يمكن استخدام حل اخر ..

if ( name[] > 20 ){
printf("you can only enter a name using max 20 characters");
{  

 

 

Personal E-Mail : [email protected]
Contact me : PM Me
رد مع اقتباس

الكلمات الدلالية (Tags)
argc, argv, معه, استخدام, تعلم, و


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
تطبيق >> استخدام cmd مع fileopen >> :)) Mr SiLv3r لغة البرمجة الكائنية 0 18-08-2015 04:38 PM


الساعة الآن 02:54 AM